400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı!
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

TYT - AYT kitapları, YKS’nin iki oturumunu da kapsayacak şekilde hazırlanan kitaplardır. YKS iki farklı oturumdan oluşmaktadır:

  1. Oturum TYT: Bu sınavda, bütün derslerden ve sorulan soruların tamamından sorumlu olunur. AYT sınavına oranla görece daha basit bir sınavdır. Ancak basit hataya da açık bir sınavdır. TYT sınavında daha çok mantık ve analitik zekâya dayalı sorular sorulmaktadır.
  2. Oturum AYT: AYT sınavı, TYT sınavına göre bilgiye dayalı bir sınavdır. Öğrenciler, seçmiş olduğu alan tercihine bağlı olarak ilgili derslerin sorularından sorumludur.

TYT - AYT hazırlık kitapları, herhangi bir ders için hem TYT hem de AYT konularını kapsayan kitaplardır. Bu açıdan, öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilirler. Sizler de bir ders kitabının, YKS’de sorulacak bütün konularını kapsamasını istiyorsanız bu kitaplar tam size göredir.

TYT - AYT Kitapları Hangi Tarz İçeriklere Sahiptir?


TYT - AYT kitapları, iki farklı oturum sınavının da konularını kapsayan kitaplardır. Konu anlatımı kitapları olduğu gibi soru bankaları ve yaprak testler de bulunur. Bu kategoride yer alan kitaplar şu şekildedir:
  • TYT-AYT Ders İşleyiş Modülleri: Kapsamlı bir yardımcı kitap olan ders işleyiş modülü; konu anlatımı, pekiştirme testleri ve ek özellikleri ile dikkat çeken kaynaklardan biridir. İçeriğinde hem TYT hem de AYT modülleri vardır. Tek bir kaynak ile YKS’ye hazırlık sürecini gerçekleştirmek isteyenler için iyi bir tercih olabilir.
  • TYT-AYT Konu Özetli Soru Bankası: Öğrencilerin en çok sevdiği kaynaklardan biridir. Özellikle sınavın yaklaştığı zaman diliminde çok faydalı olmaktadır. Konuları sıfırdan tekrar etmek büyük zaman kaybı oluşturacağı için konu özetli soru bankasından çalışmak çok daha mantıklı bir tercihtir. Özet üzerinden yapılan tekrar sayesinde, kısa sürede konunun önemli yerleri hatırlanmış olur.
  • TYT-AYT Yaprak Testler: Gün içerisinde veya yolculuklarda rahatlıkla kullanabileceğiniz yaprak testler, taşıması kolay ve atıl zamanları değerli kılan önemli bir yardımcıdır. Yaprak testler, yeni çalışılmış konuların iyi bir şekilde pekiştirilmesi için çok faydalıdır. Aydın Yayınları tarafından hazırlanan yeni nesil sorular sayesinde, sınavda çıkması muhtemel soru tipine en yakın soru tipleri çözülmüş olur. Bu durum sınavda yapılan netleri artırır ve sınav puanını olumlu  etkiler.
  • TYT-AYT Tekrar Testleri: Konuların tekrarı ve iyi bir şekilde öğrenilmesi adına hazırlanan tekrar testleri, bol soru çözmenin bir başka alternatifidir.

Yukarıda yer alan üniversiteye hazırlık kitapları ile hem birinci oturum sınavına hem de ikinci oturum sınavına aynı kaynak üzerinden çalışabilirsiniz. TYT - AYT kitap setleri, bütçe dostu olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. TYT ve AYT kitaplarını ayrı ayrı almak istemeyenler için çok güzel bir seçenektir.

TYT – AYT Konu Anlatımlı Kitap Önerileri

TYT – AYT konu anlatımlı kitap önerileri arasında Aydın Yayınları tarafından hazırlanan ders işleyiş modülleri iyi bir tercih olacaktır. Bunun yanı sıra, sınava yakın dönemde çalışmak adına konu özetli soru bankaları da konuların hızlı bir şekilde hatırlanması için çok iyi kaynaklardır. Konu özetli soru bankaları sayesinde, zamandan tasarruf edilirken konuların sadece can alıcı noktaları hatırlanır. Devamında çözülen soru bankası testleri ile pekiştirme sağlanır.

Aydın Yayınları tarafından hazırlanan TYT AYT kitapları 2022 yılında çok iyi bir başarı gösterdi. Aydın Yayınlarını tercih eden öğrencilerin 2023 yılında da çok güzel başarı sağlaması bekleniyor. Özellikle yalın ve anlaşılır bir anlatıma sahip olan konu anlatımlı kitaplar, konuların çok iyi bir şekilde öğrenilmesini sağlıyor. Soru bankaları ise içeriğindeki yeni nesil sorular sayesinde, sınavda çıkması muhtemel soruları, sınavdan önce öğrencilerle buluşturuyor.

TYT ve AYT kitapları, %50’ye varan indirimlerle, avantajlı fiyatlar üzerinden öğrencilere sunulmaktadır. Bu durum, öğrencileri mutlu ettiği kadar velileri de mutlu etmektedir. Ücretsiz kargo fırsatı ile birlikte büyük oranda tasarruf elde edilebilir.

Üniversite Sınavında Başarının Önündeki Engel Nedir?


Üniversite sınavına planlı, disiplinli ve takvime uygun bir şekilde çalışan öğrenciler, sınavda yüksek başarı elde edebilir. Öğrencilerin çok çalışması kadar doğru strateji ile çalışması da önemlidir. Yapılan araştırmalara göre, öğrencilerin önemli bir bölümü sadece konu anlatımı kitaplarına çalışmaktadır. Soru bankalarına yeterli önem gösterilmediği takdirde, öğrenci konuları çok iyi bir şekilde öğrendiğini düşünmeye başlar. Ancak sınavda karşılaşılan yeni nesil ve farklı tipte sorular, öğrenciyi büyük oranda zorlayacaktır. Bu açıdan başarının önündeki en büyük engellerden biri soru çözmeyi önemsememektir.

TYY - AYT test kitapları ile her gün düzenli soru çözümü yapıldığı takdirde, sınavda hem basit hata yapılmaz hem de sınavda çıkması muhtemel sorular önceden çözülmüş olur. Aydın Yayınları, sınavlarda en çok soru tutturan yayınlar arasında önemli bir yere sahiptir. Bu açıdan ne kadar çok soru çözülürse sınav başarısı da o oranda artar. Hedeflenen üniversite ve bölümü kazanmanın yolu bol bol soru çözmekten geçer.
 

Yükleniyor...