400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı!

2024 ÖSYM Sınav Takvimi

Tarih: 05.07.2023 17:53
Hayalindeki okula girmek isteyen öğrenciler, sınava hazırlık sürecini yüksek tempoda geçirmeye devam ediyor. Peki bu seneki sınav tarihlerini biliyor musunuz? Yazının devamında, LGS, TYT ve AYT sınavlarının tarihlerini ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecinde, öğrencilerin ihtiyaç duyacağı bütün yardımcı kaynaklar ise, Aydın Yayınları’nın profesyonel eğitim kadrosu tarafından hazırlandı. Her yıl düzenli olarak güncellenen yayınlar sayesinde, sınavlarda en çok soru tutturan yayın olma başarısını devam ettiren Aydın Yayınları, bu sene sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diler.

LGS Sınav Tarihi


MEB tarafından gerçekleştirilen LGS sınavı, 2 Haziran 2024 tarihinde yapılması bekleniyor. LGS sınavında öğrencilerin sınava gireceği okullar ise 26 Mayıs tarihinde e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor.

LGS sınav sonuçları 26 Haziran 2024 tarihinde "https://www.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. Önceden posta ile öğrencilere gönderilen sonuç belgesi, sadece İnternet üzerinden açıklanacak ve öğrencilere herhangi bir posta gönderilmeyecektir.

2024 LGS Oturum Süreleri


İki farklı oturumdan oluşan LGS sınavında, ilk oturum saat 09.30’da başlayacaktır. İlk oturumda, öğrenciler sözel sorularla baş başa kalacaktır. İlk oturum olan sözel sınavda toplam 50 soru bulunmakta olup, soruları çözmek için öğrencilere tanınan süres ise 75 dakikadır. Dolayısıyla, 09.30’da başlayan birinci oturum, 10.45’te sona erecektir. İkinci oturum ise sayısal sorulardan oluşmaktadır. 11.30’da başlayacak ikinci oturum sınavda, toplam 40 soru bulunmaktadır. 40 soru için verilen süre 80 dakikadır.
 

2024 LGS Soru Dağılımı


LGS sınavı iki oturumlu bir sınavdır. Oturumlarda sorulan soruların, derslere göre dağılımı şu şekildedir;
 
  • Sözel sınav (birinci oturum): 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil (Toplamda 50 soru)
  • Sayısal sınav (ikinci oturum): 20 Matematik, 20 Fen Bilimleri (Toplamda 40 soru)

2024 TYT Sınav Tarihi

YKS sınavı iki oturumlu bir sınavdır. İlk oturumda gerçekleşen sınavın ismi TYT’dir. TYT sınavında öğrencilere daha yüzeysel konular hakkında sorular sorulur. TYT sınavına katılan öğrencilerin, sınava giriş yerleri 31 Mayıs tarihinde açıklanması bekleniyor. TYT sınavı 8 Haziran 2024 tarihinde yapılması bekleniyor.

TYT sınavında öğrencilere toplam 120 soru sorulur ve öğrenciler bütün sorulardan sorumludur. TYT sınavı için eskiden verilen 135 dakikalık sınav süresi 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bu yıl sınava girecek öğrenciler, geçen yıllara göre ekstra 30 dakikaya sahip olacaktır. TYT sınav süresinin artması, öğrencilerin çok daha rahat ve stresten uzak bir şekilde sınavı çözmesini sağlayabilir. Özellikle yeni nesil sorulara alışamayan öğrenciler, verilen ek süre sayesinde, soruları çok daha dikkatli okuyabilir. Ek sürenin basit hatayı da engelleyeceği düşünülmektedir.

2024 AYT Sınav Tarihi

YKS sınavının ikinci oturum sınavı olan AYT sınavı, 9 Haziran 2024 tarihinde yapılması bekleniyor. Öğrencilerin aynı okulda gireceği sınav, bir önceki oturuma göre çok daha ayrıntılı olacaktır. Öğrenciler bu sınavda, sadece seçtikleri alan sorularından sorumlu olacaktır.

Sınav giriş yerini öğrenmek ve sınav giriş belgesini almak için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...